Militaire vliegtuigen Florence  

Vissen ook bij de vrouwen een geliefde vrijetijdsactiviteit

Dat vrouwen steeds beter hun weg weten te vinden in activiteiten die eerst alleen aan de mannen toegeschreven waren, blijkt wel in hoe goed de vrouwen het tegenwoordig doen in de voetbalsport. Niet alleen in de profsport, maar ook in de meer ontspannende sporten, zoals de vissport, zie je steeds meer vrouwelijk schoon.

Vissen geeft rust in het hectische leven van de vrouw

De vrouw uit de 21ste eeuw heeft heel wat balletjes hoog te houden en moet jammer genoeg vaak net wat harder rennen dan de man. Zeker wanneer een moeder ook nog eens carrièregericht is, kan dit voor de nodige stress zorgen op het thuisfront. Noodzakelijk is dan regelmatig even de rust op te zoeken, al is het maar een uurtje. Vissen leent zich hier prima voor.

Casual uitrusten aan het water

Dames die van vissen houden, verruilen dus hun mantelpakje voor ontspannen jurken om zo met hun sporthengel even lekker te ontspannen aan de waterkant. Dames vissen graag in jurken. Casual jurken zitten bijvoorbeeld heerlijk comfortabel voor de dames en dit doet ontspannen aan in plaats van bijvoorbeeld een broek. En wanneer het warm is zorgen luchtige jurken dat dames mooie bruine benen krijgen en de nodige verkoeling. De rust van de natuur, de frisse lucht en het meditatieve effect wat het kijken naar de dobber geeft, zorgt dat je je al heel snel ontspannen voelt. De comfortabele kleding draagt ook bij aan dit relaxte gevoel.

Vissen als gezinsactiviteit

Natuurlijk is het ook ontspannend om gezellig met je kinderen en je partner een middagje aan het water door te brengen. Allemaal een hengel mee. Wie zal als eerste iets vangen? En wat gaan jullie er mee doen? Wordt de vis weer vrijgelaten, als diner geserveerd of als decoratie aan de muur gehangen? Diegene die de vis vangt, mag dat natuurlijk bepalen.

Door de juiste kleding kan vissen in elk jaargetijde

De zomer leent zich heerlijk voor het vissen. Lekker met je toet in het zonnetje en je lichaam lekker laten bruinen, terwijl je heerlijk ontspant. Maar wanneer een vrouw van vissen houdt, wil ze dat natuurlijk in elk jaargetijde kunnen doen. Met de juist kleding is dat ook mogelijk. Gebreide jurken zijn bijvoorbeeld lekker warm voor de dames wanneer het wat kouder begint te worden. Met een paar lekker warme boots onder dames jurken is het prima vertoeven voor de vrouwen. En wanneer het ineens begint te regenen, helpt een goede regenponcho prima om niet meteen helemaal drijfnat te worden.

Samen echt genieten van het visavontuur

Vissen betekent dus gezellig met elkaar ontspannen in de natuur en je kinderen leren op deze manier ook hun geduld goed te beheersen. Het vergt natuurlijk het nodige geduld om je aandacht bij de dobber te houden. Je kunt de visactiviteit ook combineren met een overheerlijke gezinspicknick. Deze combinatie leent zich prima voor een gezellig en ontspannend middagje uit.

Om het ontspannende effect van het vissen te vergroten, maar ook om als gezin nader tot elkaar te komen, is het beter telefoons uit te zetten. Door deze keuze bewust te maken, kan je met je gezin echt genieten van het vissen, zonder dat je gestoord wordt door je telefoon. Dat zal in het begin wat weerstand oproepen, maar je zal snel merken dat iedereen meer opgaat in het vissen. Zeker in combinatie met relaxte kleding heeft het hele gezin na zo’n middagje vissen echt een ontspannend gevoel.